NU: 'Regering verbiedt inzetbaarheid Suriprofs'

Volgens de politieke partij Nationale Unie (NU) kunnen profvoetballers met de Nederlandse nationaliteit, maar van Surinaamse origine uitkom...


Volgens de politieke partij Nationale Unie (NU) kunnen profvoetballers met de Nederlandse nationaliteit, maar van Surinaamse origine uitkomen voor het nationale elftal van Suriname. Motivering hierachter is namelijk dat de wetgeving die dubbele rechten toekent al sinds 1975 aanwezig is in de afgesloten Toescheidingsovereenkomst (TO) tussen Nederland en Suriname. Volgens NU-secretaris Mahin Jankie (foto: 3e van links, naast SP-fractielid Harry van Bommel) worden de dubbele rechten ten onrechte verboden door de Surinaamse regering.


De NU maakt zich hard voor de volledige naleving van de TO tussen Suriname en Nederland, Tractatenblad 1975 Nr. 132 en het mogelijk maken dat personen met de Surinaamse nationaliteit meerdere nationaliteiten kunnen verwerven.

NU ziet het Rapport van de Koninkrijkscommissie van 1974 ter voorbereiding op Suriname haar onafhankelijkheid en de TO als, hét fundament waarop Suriname haar onafhankelijkheid in Suriname verkreeg. Personen die onder Artikel 5 lid 2 of 3 van de TO vallen, hebben het recht met hun gezin te allen tijde onvoorwaardelijk tot Suriname te worden toegelaten en daar in alle opzichten als Surinamer (Surinaams Staatsburger) te worden behandeld. Dit recht is door het Hof van Justitie van Suriname in haar Arrest GR 14155 van 03 augustus 2007, bevestigd.

De meeste Surinaamse voetballers in Nederland vallen onder Artikel 5 lid 3 van de TO. Dus wat NU betreft mogen zij zonder enige wetswijziging sedert 25 november 1975 uitkomen voor de Surinaamse nationale voetbalselectie. Het is de te kwader trouw handelende regering Venetiaan / Sardjoe / Somohardjo en Brunswijk die deze groep Surinamers met een Nederlandse nationaliteit, onrechtmatig verbied om voor het Surinaamse nationale voetbalselectie te spelen.

In het al eerder genoemde Koninkrijksrapport van 1974 is reeds vastgesteld dat Suriname de Surinamers met wat voor nationaliteit dan ook die in het buitenland wonen, voor haar ontwikkeling heel hard nodig heeft. Hierom en om de binding die deze groep Surinamers in de diaspora met Suriname heeft, zijn deze rechten in Artikel 5 TO bevestigd. Wat NU betreft zijn deze rechten onvervreemdbaar.

NU is een voorstander van naast de volledige naleving van de TO, dat een ieder waarvan een der ouders in Suriname is geboren, automatisch het onvervreemdbare recht op een Surinaamse nationaliteit heeft verworven. Dit recht behouden deze personen ook al verkrijgen zij een of meerdere andere nationaliteiten erbij.

De overige landen van de Caricom, Ierland, India, Zwitserland et cetera hebben hun eigen mensen in de diaspora gefaciliteerd. Alleen de Surinaamse regering(en) komt of komen er na 34 jaar er maar niet uit!

Voor meer informatie over de Nationale Unie verwijzen wij u naar http://www.nationaleunie.net/

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Het wordt tijd dat Nationale Unie in de regering komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als NU naleving wil van de Toescheidingsovereenkomst,dan moeten ze vanaf nu keihard campange gaan voeren in Suriname.Ik ben ook voorstander van deze overeenkomst en schaar mij ook geheel achter de heer Jankie.De rechter heeft gesproken in Suriname en daar dient Nieuw Front zich ook aan te houden.Erg misselijk makend hoe NPS met haar coalitie partijen steeds de ontwikkeling van ons land tegenwerken door systematisch alle kennis en ons voetballend kader buiten het land te houden!SuriNeds,beinvloeden jullie zoveel mogelijk de betrokken familieleden in het land om ervoor te zorgen dat Nieuw Front niet opnieuw herkozen word!!Het is in het belang van elke Surinamer en de staat Suriname zelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat de surinaamse voetballers hier een dubbele nationaliteit krijgen dan kunnen ze uitkomen voor suriname met seedorf dan winnen we tenminste nog een titel.Met het nederlandse elftal worden bepaalde spelers zoals seedorf/emanuelson uitgesloten.Dat is mijn mening.Spelers die niet in orange thuis hoort zoals huntelaar/v.bommel/v.d.vaart en nog een paar van die grappenmakers staan erin.Eerste ronde liggen we al eruit in z.a.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de suriprofs zijn alleen goed voor het doen van schenkingen aan goede doelen in suriname die met een brede grijns door de man met 10 schone vingers en 2 grote rode lippen in ontvangst worden genomen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet zomaar dingen roepen mensen, als je al is het ooit 1 wedstr voor een A sellectie van een land hebt gespeeld mag je nooit meer voor een ander land spelen. Dat zijn FIFA regels, dus Seedorf, Emanuelson, Babel, Elia, Braafheid, Davids,Jaliens, en anderen die al voor Orange hebben gespeeld mogen nooit meer voor Su. spelen al hebben ze een Dubbele nationaliteit. Anders is het voor spelers als Rayen Donk, Kelvin Maynard,Royston Drenthe, Richters,Snow, Green, Poepon, Waterman, Burgzorg, Lens,Schaken, Zijler, Biseswar, Leerdam, wijnaldum, en vele anderen zij mogen nog voor Su uit komen.Dan hebben wij alsnog een team dat in pottentie een WK kan halen met CLARENCE SEEDORF als coach.

    Bano.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niet zomaar dingen roepen zegt er een.
    is toch een elftal wat je opnoemt...
    lees het stukje goed waar( Surinaamse regering(en) komt of komen er na 34 jaar er maar niet uit! het over gaat)
    Het is toch echt de Surinaamse regering die in deze verzaakt...
    in al die tijd hadden wij al op hoeveel WKs aanwezig kunnen zijn?...

    maja de regering wil mensen poweren die het nivo niet eens aan kunnen.
    met zo een regering hooor je niet eens op een Wk man,dalijk gaan ze je nog uitleggen dat ze geeen geld hebben om af te reizen naar het toernooi omdat er geen geld is. Geld wat ze in hun eigen zakken dieken..
    hey regering: 'Maby tha massa people in Surinam a sleep,But God dont sleep'

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het kernprobleem is gewoonweg dat de Surinaamse regering bang is voor de SuriNeds in Nederland.Suriname had inderdaad allang op alle WK's kunnen verschijnen,maar nog steeds word alles maar gebasseerd op "emotionele" kwesties die het land geen ene moer verder helpen.Nieuw Front heeft de voorkeur voor de "eigen" spelers,maar iedereen weet dat er geen geld is en ze hebben zeker inderdaad het nivo niet!!Ik ben niet tegen de ontwikkeling van de jongens van eigen Surinaamse bodem,maar je kan niks beginnen met "low class" boys als de financien en training daar niet voor aanwezig zijn.Dus de Surinaamse regering moet niet net doen alsof ze dat zelf kunnen,ze kunnen het niet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. deze maloten van de nieuw front willen suriname niet voor uit brengen ze willen al het geld in hun eigen zakken stoppen ik weet zeker als ndp aan de macht komt mega combinatie dat het veel beter gaat met meneer bouterse aan de macht gaan wij een ander suriname zien en die jongens van ons in nl gaan voor su uit komen geloof mij woorden maar ik heb veel vertrouwen in de ndp zij gaan er alles aan doen om ons voetbal op een hoog niveau te zetten want die nederlanders hebben ons niet meer nodig ze laten ons het merken ook al die surinamers worden bijna geweigert of op de bank gezet maken jullie ogen open kom nu voor je eigen land uit want die nederlanders zijn ondankbaar wat we voor hun gedaan hebben is snel vergeten ma het komt goed

    BeantwoordenVerwijderen
  9. misschien moeten wij dit weer op brengen

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: NU: 'Regering verbiedt inzetbaarheid Suriprofs'
NU: 'Regering verbiedt inzetbaarheid Suriprofs'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhNCv_tnIkwhulz_zColRE37zkMuWwN6usSHBnOyTX-GSKSS-LI3rjCxLahKaFjh3OGAcz7gIcGNm6C3FUxQPhCWS7rMB1ItNqlfLKMLoTK3OEQZ3GNZ5fkqkYuXI4Axj0mSSpVsvdUZs/s1600/Mahin+Jankie%252C+Harry+van+Bommel%252C+SP%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhNCv_tnIkwhulz_zColRE37zkMuWwN6usSHBnOyTX-GSKSS-LI3rjCxLahKaFjh3OGAcz7gIcGNm6C3FUxQPhCWS7rMB1ItNqlfLKMLoTK3OEQZ3GNZ5fkqkYuXI4Axj0mSSpVsvdUZs/s72-c/Mahin+Jankie%252C+Harry+van+Bommel%252C+SP%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/12/nu-regering-verbied-inzetbaarheid.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/12/nu-regering-verbied-inzetbaarheid.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content